CILJI NOTRANJE LOGISTIKE PERFECT MOVE

 

Notranja logistika v podjetjih še vedno ni enakovredna drugim poslovnim funkcijam, zato se v odgovorni odločajo za delne rešitve, ki ne prinašajo pričakovanih učinkov - celo nasprotno: zaradi neskladja med klasičnim in sodobnim načinom dela pogosto prihaja do nepotrebnega podvajanja nekaterih postopkov, do dodatnega dela in končno do nezaupanja v tehnologijo.

Notranja logistika se nanaša na gibanje in mirovanje materialov od skladišča nabavljenega materiala, preko proizvodnje pa vse do skladišča gotovih izdelkov. Funkcija notranje logistike se začenja s količinskim in kakovostnim prevzemom blaga, ki ga je nabavna logistika dobavila v poslovni sistem. Notranja logistika mora skrbeti za notranji transport v okviru samega podjetja, torej za celotno premeščanje blaga med skladišči nedokončanih izdelkov pa vse do pakiranja izdelka v ustrezno embalažo in nameščanje v skladišče gotovih izdelkov.

Z vidika pričakovanih učinkov zadovoljevanja je potrebno s terminskim planiranjem opredeliti časovno potek proizvodnih procesov. Med prvine notranja logistike prištevamo delovno silo, notranji transport, transportne poti, transportna sredstva in naprave, skladišča in skladiščenje, pakiranje, politiziranje in pretovore manipulacije, kakor tudi komisioniranje blaga. Prostorska razporeditev strojev in naprav ter notranja logistika morata zagotoviti gospodaren potek proizvodnje.

Funkcije notranje logistike se začnejo s količinskim in kakovostnim prevzemom blaga, ki ga nabavna logistika pripelje z oddaljeni h domačih in tujih tržišč v poslovni sistem. Blago se razvrsti in po kakovostnem in količinskem pregledu uskladišči, pri čemer se poleg stroškov skladišč in skladiščenja pomembni tudi stroški delovne sile in vezanih obratnih sredstev v zalogah. Notranja logistika mora vzdrževati primerno dobavno pripravljenost vhodnih materialov za proizvodni procesov, skrbeti mora za notranji transport in medfazno skladiščenje materiala, kakor tudi za transport izdelkov iz proizvodnje v skladišče gotovih izdelkov.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktivnosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih